|
GILIŲ KAVA Sudedamosios dalys: lietuviško ąžuolo (lot. Quercus, angl. Oak, vok. Stieleiche, rus. Dub) gilių branduoliai 100 proc. Ąžuolo gilė yra šio augalo sėkla, išsauganti ąžuole slypinčią informaciją. Be kofeino, yra tinkama gerti vaikams. Gaminti kavą galima dviem būdais - užplikant arba užvirinant: 1.) Puodelyje ar arbatinuke verdančiu vandeniu užplikykite 1-2 arbatinius šaukštelius gilių kavos, uždengę palaikykite 3-5 minutes. Skaniausia, jei užbalinsite pašildytu pienu (palikite jam maždaug trečdalį puodelio) ar grietinėle. 2.) Į vandenį įdėkite gilių kavos pagal skonį (puodeliui vandens 1-2 arbatinius šaukštelius), užvirinkite. Tada užbalinkite pienu. Dar skaniau bus, jei balinsite ne pienu, o grietinėle. 125 g pakuotės kaina 7,00 Eur. KIAULPIENĖS ŠAKNŲ KAVA Sudedamosios dalys: 100 proc. paprastosios kiaulpienės šaknys (lot. Taraxacum, angl. Dandelion, vok. Löwenzahn, rus. одуванчик) Senovinis mūsų gėrimas. Siekiame atgaivinti tradiciją. Skonis panašus į įprastinį kavos pupelių kavos skonį. Be kofeino. Kiaulpienės šaknų kavos paruošimas: 1 arbatinį šaukštelį kavos užplikykite stikline verdančio vandens, idealu į pašildytą puodelį. Uždengę palaikykite 3-5 min. Tinka lengvai užbalinti pienu ar grietinėle. Vartojimas: lygiai taip pat, kaip geriama kavos pupelių kava- pavalgius arba kai norisi pailsėti. Skanaus! 100g pakuotės kaina 7,00 Eur. TRŪKAŽOLĖS (CIKORIJOS) ŠAKNŲ KAVA Sudedamosios dalys: 100 proc. trūkažolės ((lot. Cichorium , angl. Chicory, vok. Gemeine Wegwarte, rus. цикорий) šaknys Cikorijų kavos paruošimas: 1 arbatinis šaukštelis kavos užpilamas stikline verdančio vandens, uždengus palaikoma 3-5 minutes kad prisitrauktų, nukošti nereikia. geriama 1-3 kartus per dieną. Likusias minkštas šaknis naudinga valgyti, galima pvz, su medumi ir smulkintais riešutais. Be to, galima vietoj medaus dėti šviežio agurko arba obuolio, svogūnų laiškų arba krapų, apšlakstyti citrinos sultimis - sunaudoti maistui. 100g pakuotės kaina 7,00 Eur. GUDOBELĖS SĖKLŲ KAVA Sudedamosios dalys: vienapiestė gudobelė (lot.Crataegus monogyna, angl. Hawthorn, vok. Weißdorn, rus. боярышник) 70 proc., kvapusis pipiras 30 proc. Tinka ,,šalto“ tipo žmonėms – su dažnai šąlančiais rankų ir kojų pirštais. Vaisinio ir lengvai šildančio skonio. Gudobelės sėklų kavos paruošimas ir vartojimas: 1-2 arbatiniai šaukšteliai kavos. šaukštas užpilami stikline verdančio vandens, uždengus palaikoma 5-7 min., geriama be pieno 2 valandos po valgio 1-3 kartus per dieną. 100g pakuotės kaina 7,00 Eur. MORKŲ KAVA Sudedamosios dalys: sudžiovinti ir be riebalų pakepinti morkų šakniastiebiai (lot. Daucus, angl. Carrot, vok. Karotte, rus. морковь) 100 proc. Senovinis mūsų gėrimas. Siekiame atgaivinti tradiciją. Be kofeino, tad nesutrikdo miego ir yra tinkama gerti vaikams. Pasižymi švelniu saldžiu skoniu ir aromatu. 100 g pakeliui morkų kavos pagaminti sunaudojama 1,4 kg šviežių morkų, tad užplikydami 1 arbatinį šaukštelį morkų kavos Jūs "suvalgysite dvi morkas". Morkų kavos paruošimas: 1-2 arbatinius šaukštelius kavos užplikykite stikline verdančio vandens, idealu į pašildytą puodelį. Uždengus palaukite 1-2 min, nukošti nereikia. Tinka užbalinti pienu ar grietinėle. Skanaus! 120 g pakuotės kaina 7,00 Eur. VARNALĖŠOS ŠAKNŲ KAVA Sudedamosios dalys: Sudedamosios dalys: 100 proc. varnalėšos (lot. Arctium, angl. Burdock, vok. Kletten, rus. лопух) šaknys Skonis panašus į įprastinį kavos pupelių kavos skonį. Varnalėšos šaknų kavos paruošimas: 1 arbatinį šaukštelį kavos užplikykite stikline verdančio vandens, geriausiai į pašildytą puodelį. Uždengus palaukite 3-5 min. Galima lengvai užbalinti pienu ar grietinėle. Skanaus! Vartojimas: lygiai taip pat, kaip geriama tradicinė kavos pupelių kava - pavalgius arba kai norisi pailsėti. 100g pakuotės kaina 7,00 Eur. ERŠKĖTUOGIŲ KAVA Sudedamosios dalys: 100 proc. laukinės erškėtuogės (lot. Rosa canina, angl. Dog Rose, vok. Hunds-Rose, rus. шиповник) vaisiai su kauliukais Vaisius ir uogas primenančio skonio tradicinė mūsų kava. Erškėtuogių kavos paruošimas ir vartojimas: 1 arbatinis šaukštelis kavos užpilamas stikline verdančio vandens, geriausiai į pašildytą puodelį, uždengus palaikoma 5-7 min. Geriama be pieno 2-3 kartus dienoje. Pakuotės kaina 7,00 Eur. |